28.11.2019

Helppo loma Aurinkorannikolla - vinkki seniorille osa 2

Ensimmäisessä osassa edettiin kotisohvalta Malagan lentokentälle asti. Muistinvirkistykseksi voit lukaista tuon postauksen vielä kertaalleen. Se löytyy täältä

Kun neljän ja puolen tunnin lentomatka on onnellisesti ohi, laskeudut Malagan lentokentälle. Sieltä pääsee omaan kohteeseen, vaikkapa Torremolinokseen, Benalmadenaan tai Fuengirolaan näppärästi junalla. Lipun voi ostaa lippuautomaatista. Voit seurata junassa olevalta näyttöruudulta matkan etenemistä, myös kuulutukset kertovat kulloisestakin sijainnista. Pysäkkejä on tiuhaan. Satuin löytämään tarkan ohjeistuksen tuolla Renfe-junalla kulkemisesta Sampanjaa muovimukista -blogista. Sieltä kannattaa lukaista seikkaperäinen selonteko, niin varmasti taittuu junamatka onnekkaasti.

Kentällä on myös runsaasti takseja, virallisia ja vähemmän virallisia. Ne kuljettavat Fuengirolaan saakka alle 50 eurolla.

Myös auton voi vuokrata valmiiksi kentälle odottamaan. Useat kansainväliset vuokra-autofirmat toimivat Espanjassakin. Kun kirjoitat Googleen vaikkapa "vuokra-auto Malagan lentokenttä" niin johan löytyy vaihtoehtoja.

Kaupungissa on paljon laadukkaita ruokakauppoja. Niissä on upeat hedelmä- ja vihannesosastot, myös lihat, kalat, puolivalmisteet, pakasteet ja kuivatarvikkeet ovat houkuttelevia. Oma suosikkini on Mercadona, myös Eroski ja Carte d´or ovat hyviä. Hintataso niissä on huomattavasti alhaisempi kuin Suomessa.

Ulkona syöminen on Espanjassa jonkun verran edullisempaa. Rantakadun ja kirkkoaukion ravintolat ovat kalliimpia kuin vaikkapa Fuengirolan keskustan liepeillä olevat ravintolat. Kun haluat syödä oikein espanjalaisesti, suosittelen menemään tapakselle tai churrolle.

Fuengirolassa riittää rantaviivaa kahdeksan kilometrin verran. Se on täynnä hiekkarantoja. Rantakatu kutsuu istuskelemaan, kävelemään, hölkkäämään, pyöräilemaan tai rullalautailemaan.

Kaupungin toiselta reunalta löytyy upea Sohailin linna sekä suuri ostoskeskus, Miramar. Myös kaupungin keskustassa sijaitseva kirkkoaukio sekä eläintarha, Fuengirola Zoo, ovat tutustumisen arvoisia paikkoja.

Vuorilla sijaitsevaan valkoiseen Mijaksen kylään pääsee patikoiden merkittyä reittiä pitkin (mikä on haastava jyrkän nousun vuoksi) tai bussilla keskustan päälinja-autoasemalta. Mijas on kaunis ja kallis, mutta sieltä aukeavat henkeäsalpaavan upeat näkymät.

Tämä oli tämmöinen ylimalkainen katsaus, mikä toivottavasti auttaa sinut alkuun matkan suunnittelussa ja toteutuksessa. Heräsikö kysymyksiä? Kerron mielläni lisää Fuengirolasta, Aurinkorannikosta ja kaikesta kivasta siellä. Kommentoi kommenttilaatikkoon, mitä haluat kuulla. Autan mielelläni!


Tämä palmu kasvaaa Fuengirolan rantakadulla. 
Marraskuun valo on näin kirkas ja taivas häikäisevän sininen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...