18.12.2019

Kuinka yhdestä tuli kaksi

Developer of elderly care on uinunut koko joulukuun ajan.

Ei ole vaan ollut mitään jaettavaa. Yht´äkkiä  näin.

Olen taas kerran tajunnut, että vanhuus ja vanhustyö eivät todentotta ole mitenkään kiinnostavia aiheita. Saati että ne olisivat mediaseksikkäitä.

Olen itse ollut alalla nyt reilun 10 vuotta. Kertaan taas stoorini:

Huhtikuussa 2009 vaihdoin alaa ja aloin opiskella lähihoitajaksi. Tarkempi selonteko noista ajoista löytyy täältä Luulin silloin, että perustan oman sote-alan yrityksen. Puhkuin intoa ja tarmoa sekä uudistushalua. Kyllähän nyt minä! Mutta kuten useaan otteeseen on todettu, byrokratian rattaat minun haaveeni sitten lopulta murskasivat.

Tämän 10 vuoden aikana olen opiskellut lähihoitajaksi ja työskennellytkin alalla. Niin ja työskentelen edelleen. Olen opiskellut myös shindo- ja yinjoogaohjaajaksi, LCF life coachiksi, validaatiohoitajaksi ja vanhustyön erikoisammattitutkintokin on kohta todistusnivaskassani.

Sote-alalla olen kuitenkin tasan lähihoitaja. En mitään muuta. Työni yksityisessä kotihoidossa on antoisaa ja mukavaa, mutta huonosti palkattua. Teemme työtämme asiakaslähtöisesti, joustavasti, yksilöllisesti ja pilke silmäkulmassa. Päivitämme Facebookiin herttaisia vanhustarinoita. Se on tapamme luoda tästä alasta positiivisempia mielikuvia.

Tämä blogi on ollut kanavani referoida, ideoida ja tuoda arvostamiani toimijoita esille. Jatkan tätä edelleen. Mutta julkaisen täällä jatkossa vain näitä vanhusaiheisia juttuja.

Perustan rinnalle toisen blogin, Näköalapaikan (vielä tyhjää täynnä, mutta ei enää kauan). Se tukee liiketoimintaani, minkä vuonna 2020 aloitan. Ohjaan Näköalapaikassa shindo+yin-tunteja. Niissä on parhaita paloja näistä molemmista hitaista lajeista. Shindo+yinMINÄ-tunnille voit tulla yksin ja shindo+yinME tunnille kaksin (vaikka puolisosi, lapsesi, vanhempasi, sisaruksesi, ystäväsi tai työkaverisi kanssa). Näköalapaikassa myös valmennan kognitiiviseen käyttäytymisteoriaan perustuvan life coachingin avulla.

Nämä palvelut ovat nyt viittä vaille valmiit ja julkaisen niistä kaikista tarkemmat tiedot siten ensi vuoden puolella. Haluan pitää niitä vielä hetken mietintämyssyssä. Sunnitelmissani on jakaa sinulle vuosien varrella kertynyttä osaamistani. Siellä ne muhivat kaikki - markkinointi, myynti, yrittäjyys, asiakaspalvelu, vanhustyö, validaatio, shindo, yinjooga ja life coaching - suloisessa sopassa. Sieltä sitten ammennan sinulle sitä mitä tarvitset.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...