5.11.2019

Villa Ensi - elämä on ihmeitä vanhanakin

Olen lenkkeillyt Kaivopuiston rannassa ja ihaillut kaukaa upeaa jugendtyylistä rakennusta. Tiesin, että siellä sijaitsee Villa Ensi. Erilainen vanhusten palvelutalo. Kaupungissa kuiskittiin, että siellä tarjoillaan aamuisin kananmunatkin juuri semmoisina kuin asukas haluaa. Keitettynä, paistettuna, kokkelina tai munakkaana. Voiko tämä olla tottakaan?

Kun olin blogiyhteistyön merkeissä yhteydessä toimitusjohtaja Maarit Ylimäkeen, hän kutsui minut vierailulle taloon. Voi kuinka kiinnostuneena soitinkaan alaoven summeria. 


Sisätilat ovat vieläkin upeammat kuin olin osannut odottaa. Alakerran ruokasali, olohuone ja saunaosasto ovat siistit ja kodikkaat. Käytävätilat ylväät. Persoonalliset huoneistot uskomattoman hienot. Historian siipien havinan voi kuulla tässä entisessä synnytyslaitoksessa. Tilat ovat vanhaa ja arvokasta kunnioittaen remontoidut. Koko talossa leijuu hyvä henki.

Villa Ensissä on 16 persoonallista asuntoa. Osassa niistä mahtuu asumaan yksin, osa voi olla pariskunnan koti. Pääsin tutustumaan niistä kahteen, tällä hetkellä tyhjänä olevaan. Talo on yleensä täynnä ja asukkaat maksavat asumisensa itse. 



Vuokraan kuuluva peruspalvelu sisältää siivouksen, pyyhkeiden ja liinavaatteiden vaihtamisen kerran viikossa. Saunatilan, poreammeen, olohuoneen ja ruokasalin vapaan käytön. Moniammatillisen henkilökunnan avun aamusta iltaan ja turvarannekkeen takana olevan päivystyksen myös yöaikaan. Liikuntahetket ja päiväkahvit sekä erilaista ohjelmaa. Lisäpalveluina voi ostaa omien tarpeiden mukaan terveyden- ja sairaanhoidon palveluita, jalkahoitoa tai hiustenlaittoa sekä aterioita.  Aamu- ja iltapalat valmistetaan jokaisen toiveiden mukaisesti ja ne voidaan tarjoilla myös omiin asuintoihin. Lounaaseen kuuluu aina kolme ruokalajia ja päivällistäkin on mahdollista saada niin halutessaan.



Villa Ensissä panostetaan laatuun ja estetiikkaan. Esillä on aina tuoreita kukkia ja kattaukseen kuuluvat serveetit. Asukkaat kuulemma ihastelevatkin kaunista ympäristöä joka päivä. Yhteiset brunssit, grillijuhlat, konsertit ja syntymäpäivien vietot muuttavat silloin tällöin arjen juhlaksi.


Villa Ensissä asukkaan elämä sujuu kuin missä tahansa kodissa. Oman huoneiston rauhassa saa oleilla niin paljon kuin haluaa. Mutta aina on mahdollisuus myös yhteisiin hetkiin ja hoitajien kanssa rupatteluun. Ainutlaatuiset ulkoilumaastot löytyvät ihan vierestä. Merenrantaan kun on matkaa vain kivenheiton verran.


Mikä onkaan elellessä Villa Ensin hulppeassa ympäristössä! Paitsi että ulkokuori, myös syvällisemmät asiat ovat kohdallaan. Huomasin että asukkaista välitetään. Heille halutaan tarjota parasta palvelua. Heitä arvostetaan ihmisinä ja kunnioitetaan yksilöinä.


Lisätietoa Villa Ensistä löytyy internetistä https://villaensi.fi/ ja https://www.facebook.com/villaensi/, mistä suurin osa yllä olevista kuvistakin on peräisin. Elämä on ihmeitä. Vanhanakin. Kannattaa tutustua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...