10.9.2019

Hopearanta tarjoaa luksusta vanhuksille

Kun 10 vuotta sitten lähdin opiskelemaan lähihoitajaksi, haaveilin palvelutalon perustamisesta. Halusin tarjota vanhuksille luksusta. Kotoisat omat huoneet. Tyylikkäät yhteiset tilat. Inspiroivan pihapiirin. Lumoavat maisemat. Herkkuruokaa ja -juomaa. Leppoisaa seuraa. Pientä puuhaa ja nautinnollista oleilua. Elämän tähtihetkiä siis.

En sitten palvelutaloa monestakaan syystä perustanut, mutta Savonlinnassa sijaitseva Hopearannan palvelutalo on kuin todeksi muuttunut haaveeni. Se huokuu ylellisyyttä ja välittämistä. Se sijaitsee Savonlinnassa paraatipaikalla. Näkymät siintävät suoraan Olavinlinnaan ja sitä ympäröivään Kyrönsalmeen. Tämä on varmasti yksi Suomen upeimmista ja tunnetuimmista maisemista.


Hopearannan palvelutalo on 55-paikkainen täyden palvelun asumisyksikkö. Se on luotettava, turvallinen, paikallinen ja suomalainen yritys tarjoten korkeatasoisia ja laadukkaita hoiva- ja hoitopalveluita. Osa asukkaista on muistisairaita ja osa parempikuntoisia.
Hopearannassa jokainen ihminen kohdataan aidosti. Hoitajien tärkein työkalu on läsnäolo. Asukkaita kuunnellaan ja heidän vierelleen pysähdytään. Osana voimavaralähtöistä tapaa tehdä työtä on sekin, että kahden hoitajan autettava rouva avustetaan pyörätuolista oikealle tuolille ruokasalin pöydän ääreen nauttimaan ateriastaan muiden seuraan. 

Sisätiloissa on panostettu kauniiseen valaistukseen sekä hienostuneisiin ja rauhallisiin väreihin. Siisteys, aidot viherkasvit ja kukkakimput tai luonnosta kerätyt kasvit lisäävät viihtyisyyttä. Kauniilla pihalla nautitaan kaikkina vuodenaikoina grillaillen, juoden päiväkahveja, pelaillen erilaisia pelejä tai vain kuunnellen linnunlaulua ja ihaillen Olavinlinnan silhuettia.


Aidosta välittämisestä kertoo sekin, että kaikki ateriat valmistetaan palvelutalon omassa keittiössä. Runsas aamupala aloittaa päivän, vaihtelevasta buffetpöydästä löytyvät lounas, päiväkahvit ja päivällinen. Iltapalaa rauhoitutaan nauttimaan omiin koteihin. Myös asukkaat pääsevät osallistumaan vaikkapa sämpylätalkoisiin.
Jokaisella asukkaalla on oma huoneisto. Se on omilla rakkailla huonekaluilla, valokuvilla ja muilla tärkeillä tavaraoilla sisustettu oma koti. Sinne voi  kutsua niin yö-, kahvi- kuin lounasvieraita aina  niin halutessaan. Omille ystävilleen ja tuttavilleen voi järjestää esimerkiksi syntymäpäiväjuhlat yhteisissä oleskelutiloissa.

Hopearannassa on paljon aktiviteetteja; siellä voi osallistua ohjattuun liikuntaan, muistijumppaan, askartelutuokioihin tai yhteislauluhetkiin. Ja kun välillä haluaa olla omissa oloissaan, pääsee lepäilemään oman kodin rauhaan. Voi surffailla netissä. Lähteä kävelyretkelle Olavinlinnan maisemiin tai Savonlinnan torille. Hyvinvointiosastolla on mahdollisuus  rentoutua porealtaassa, jalkahoidossa, saunan leppoisissa löylyissä tai hierontatuolissa. 

Paitsi että Hopearannan palvelutalo arvostaa asukkaitaan, niin se tekee myös henkilökunnalleen. Henkilökunnan osaamiseen panostetaan. Kaikki ovat käyneet Tunteva-ja saattohoitokoulutuksen ja heillä on voimavaralähtöinen tapa tehdä työtä. He kaikki myös osallistuvat arjen suunnitteluun saaden näin työhönsä niin vapautta kuin vastuuta. Eipä siis ihme, että työssä viihdytään ja henkilökunnan vaihtuvuus on hyvin pientä.


Suosittelen lukemaan lisää ihanasta Savonlinnan Hopearannasta internetsivuilta http://hopearanta.fi/ ja Facebookista mistä ylläolevat, elämänmakuiset kuvatkin ovat peräisin https://www.facebook.com/hopearannanpalvelutalo/
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Every moment can be The Moment

Eilen oli ystävänpäivä. Ensimmäisenä tulivat mieleen omat ystäväni, koska Suomessa ystävänpäivä on eniten juuri YSTÄVÄNpäivä. Mietin myös pe...