5.1.2019

Tunnelmallista shindoa Perttulan tilalla

Ihan sattumalta löysin Perttulan tilan kesäkahvilan sen alkutaipaleella. Ihastuin koko pakettiin. Lumoava maalaismiljöö, suussa sulavat herkut, suloinen sisustus ja täydestä sydämestään palveleva henkilökunta. Siltä istumalta sovimme yhteistyökuvioista, mitkä ovat kantaneet jo kaksi ja puoli vuotta.

Perttulan tilalla järjestetään paitsi kahvilatoimintaa kesäisin, joulun- ja pääsiäisenaikaan, myös erilaisia juhlia, kokous- ja tyhy-päiviä. En keksi näihin juuri parempaa paikkaa. Parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Jyväskylästä löytyy täydellinen maaseutu. Jo pihapiirissä kuulee historian siipien havinaa. Tilat on kunnostettu pieteetillä ja somistus tuo pisteen iin päälle. Perttulassa rauhoittuu. Sieltä ei haluaisi lähteä pois.

Itse olen saanut olla pienenä lisävivahteena Perttulan tarjonnassa. Olen ohjannut siellä useita shindotunteja niin yksityishenkilöille kuin erilaisille ryhmille.

Kesällä rentouduimme omenapuiden alla. Pötköttelimme nurmimatolla. Katselimme sinistä taivasta. Lintujen sirkutus helli korviamme.

Syksyllä siirryimme parvelle. Parvelle, mikä muuntautuu yhtä hyvin häiden juhlavaksi areenaksi kuin leppoisan venyttelytuokion suojaksi. Taljat lämmittivät kehoa, tunnelmavalot valaisivat hämyisää tilaa. Aitauksessa määkivät lampaat.

Talvella tutustuimme vanhaan tupaan. Levitimme joogamattomme räsymattojen päälle. Kynttilät lepattivat pöydillä, kun sininen hämärä värjäsi tienoon. Vanha seinäkello tikitti unettavia säveliään.

Suosittelen lämpimästi Perttulan tilaa tapahtumaan kuin tapahtumaan  - kysy ihmeessä lisää Riitalta, Raisalta ja Riinalta, yhteystiedot löydät täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...