1.3.2020

Näin hiotaan timantti

Sanomalehti Keskisuomalainen uutisoi 26.2.2020 hoitajamitoituksesta. Sen mukaan ympärivuorokautisen hoivan paikat tulevat vähenemään, koska hoitajia ei ole riittävästi.

En ole ikinä pitänyt tätä hoitajamitoitusasiaa minään maata mullistavana uudistuksena. Kunhan taas saadaan aikaan vähän kuohuntaa vanhuspalvelujen ympärillä. Onhan sekin tietysti jo jotakin se.

Nurinkurista on taas se kun jutussa kerrotaan, että jos 0,5 hoitajan määrää ei saada nostettua 0,7 hoitajaan niin ympärivuorokautisen hoivan paikkoja joudutaan sulkemaan. Tilat saattavat jäädä silloin tyhjilleen ja asukkaat jonottavat hoivapaikkaa kotona kun laki määrää että pienemmällä hoitajamäärällä ei saa enää tulevaisuudessa hoitaa.

Tätä hoitajamitoituksen lisäystä kutsutaan jo imagovoitoksi. Sillä kun kiillotetaan hoitajan työn imagoa kun työstä tulee hieman kevyempää.

Ihan hieno homma!

Mutta arvatkaapas millä tavoin siitä voisi hioa vaikkapa timantin? Minäpä alalla kymmenisen vuotta olleena kerron.

  • lisää liksaa hoitajille - miltä kuulostaisi, kollegat, vaikkapa 3000-3500 euroa kuukaudessa?
  • työsuhde-etuja - hierontaa, liikunta-, kulttuuri- ja lounasseteleitä (lähes tuntemattomia käsitteitä sote-alan työpaikoissa)
  • valtakunnantason markkinointia siitä miten IN hoitajan työ onkaan
  • ja sama hehkutus myös kuntatasolla
  • sekä yksityisellä sektorilla
Olenhan tästä aiheesta aikaisemminkin kirjoittanut viime kesänä näin ja
näin

Ei tämä vanhustyö muuksi muutu joillakin silmänkääntötempuilla. Nyt on myllättävä syvältä ja rankasti. Myöskään sanahelinä ei auta. Hihat on käärittävä ja ryhdyttävä tuumasta toimeen. Vihdoinkin!

Ideoin, suunnittelen ja toteutan mielelläni tätä vanhustyön vallankumousta. Ole yhteydessä minuun niin pistetään tuulemaan :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...