9.7.2019

Työntekijä haluaa loistaa

YTK-yhdistys on tehnyt tutkimuksen huhtikuussa 2019. Sen mukaan kesäloma saa suomalaiset pohtimaan työpaikan vaihtoa.

Miksi?

Juuri siksi että silloin on aikaa. Oravanpyörä pysähtyy. Voi vaan olla. Ja silloinhan ne tulevat. Ideat. Ajatukset. Muutokset.

Tutkimuksessa on todettu että työssä tarjottavat vähäiset kehittymismahdollisuudet saavat ihmiset vaihtamaan työpaikkaansa.

"Suurin motiivi muutokselle on ollut halu kehittyä ammatillisesti tai oppia uutta. Puolet vaihtoa harkinneista sanoo syyksi toiveen päästä hyödyntämään paremmin osaamistaan ja taitojaan. Miesten motiivina on toiminut hieman naisia useammin parempi palkka ja huono yrityskulttuuri. Naisilla sen sijaan korostuu halu kehittyä ammatillisesti tai oppia uutta sekä uupuminen työssä. Työn mielekkyyden ja yhteisen tarkoituksen hämärtyminen muutoksen keskellä voi olla uhka työhyvinvoinnille. Siksi jokaisen olisi hyvä pohtia omaa viihtymistään säännöllisesti ja kysyä itseltään ainakin, miksi työtä tehdään ja mikä siinä on parasta."

Tuntuu hullulta, että työnantaja ei pidä kiinni hyvistä tuloksentekijöistään. Antamalla heidän kehittyä ja loistaa. Ihmiselle tekee hyvää oppia uutta ja kun saa käyttää monipuolisesti taitojaan työssään, lisää se motivaatiota. Kun vielä yhdessä sovitaan toimintatavat, sitoutuminen nousee ihan uudelle tasolle.

Kun ihminen saa toimia sisäisistä arvoistaan käsin, kasvaa hän isommaksi ja samalla tuo suuremman panoksen työnantajalleen. Kun taas joutuu ohjautumaan ulkoapäin, kutistuu ihminen ja hänellä on vähemmän annettavaa työnantajalleenkin. Niin, ja suuremmalla todennäköisyydellä hän äänestää jaloillaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...