23.8.2019

Stressin torjuntaa

Talouselämä kirjoittaa 22.7.2019 siitä, miten yritykset ovat alkaneet kiinnostua työuupumuksen ja stressin torjunnasta. Heti perään Sanna Marin ehdottaa kuuden tunnin työpäiviä tai nelipäiväistä työviikkoa.

Aletaan olla asian ytimessä!



Jyväskylän yliopiston tekemän selvityksen mukaan mielenterveysongelmat ovat nousseet kalleimmaksi kansantaudiksi ohi tuki- ja liikuntaelinsairauksien. Niihin uppoaa jopa kuusi miljardia euroa vuodessa.

Jotakin siis tarvitsee tehdä.

Kun on vuosikaudet ihailtu kiirettä. Sitä, että illallakin vastaillaan sähköposteihin. Työpäivät venyvät. Tehdään kahden ihmisen työt.  Ollaan tavoitettavissa lomallakin. Multitaskataan. Ei ihme, että ihminen uupuu.

Niinpä pakon edessä siirrytään pikkuhiljaa kohti hitautta. Hiljaisuutta. Rauhallisia liikuntamuotoja. Metsäkävelyitä. Kanoottiretkiä. Palataan sinne, mistä joskus lähdettiin.

Pysähtyminen voi olla kiireiselle vaikeaa. Onneksi siihen on olemassa apujoukkoja, vaikkapa vaellusoppaita, joogaohjaajia ja life coacheja. Heidän palvelunsa ovat ennaltaehkäisyä parhaimmillaan. Niiden avulla voidaan välttyä liialliselta stressiltä, uupumukselta ja pahimmassa tapauksessa pitkiltä sairauslomilta ja työkyvyttömyyseläkkeiltä. Palvelut ovat käytettävissä niin yksityishenkilöille kuin yrityksillekin. Kannattaa kokeilla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...