10.7.2019

Huippupalkka! Enemmän vapaa-aikaa!

"Kuvassa paidaton nuorimies nojailee virvoitusjuomalasia pidellen avoautoon.Auto näyttää arvokkaalta, kuljettaja varakkaalta ja takapenkillä istuva nuori nainen mahtuu juuri ja juuri kyytiin ostoskasseineen. Reissussa näyttää olevan kolme kovapalkkaista lääkäriä. Ilmoitusteksti lupaa lääkäreille huippupalkkaa, räätälöidyn työajan ja loistavia työkavereita." (https://yle.fi/uutiset/3-10869473)
Oi että mikä rekrytointi-ilmoitus. Minä ainakin hakisin heti. Jos olisin lääkäri. Ja vaikka en olekaan, kuva saa lukemaan ilmoituksen sanasta sanaan. Tulee hyvä mieli ja hymy huulille. Vahvaa peukutusta siis kampanjan ideoineille Eksoten viestinnälle, päivystykselle sekä mainostoimistolle!

Mutta kun ollaan sote-alalla, tämä räväkkä rekryilmoitus poistettiin sosiaalisesta mediasta kesken hakuajan, koska sairaalan johdolla meni herne nenään. Tietysti. Ilmoituksesta kun puuttuvat tyystin pönötys, hierarkia ja byrokratia. Niiden sisään on niin turvallista käpertyä suu viivana ja vanne päänympärillä.

Kun kerran kärsitään kroonisesta lääkäripulasta, mikä vaivaa varsinkin päivystystä, ja sinne etsitään nuoria lääkäreitä niin miksi ei vedottaisi heihin? Saataisi heidät kiinnostumaan, hakemaan ja jopa tulemaan töihin?

Mutta ei. Eksoten hallituksen puheenjohtaja Marja-Liisa Vesterinen ryhtyi tositoimiin: 
"Puutuin operatiiviseen toimintaan ja ihan määräsin, että nyt se kuva sieltä veke. Nyt on tullut niin kauheasti huonoa palautetta siitä." Vesterisen mukaan osa Eksoten johdosta, luottamushenkilöistä ja lääkäreistä pahastui ilmoituksesta. Närää aiheutti myös se, ettei johtoryhmä ollut etukäteen nähnyt ilmoitusta.
Ylilääkäri Minna Linna on toista mieltä: "Tässä on nyt kärpäsestä tehty härkänen." Hän on viime viikkoina vastannut lääkäreiden rekrytointi-ilmoituksista tulleisiin yhteydenottoihin. Tämä ilmoitus on lyhyen esilläoloaikansa aikana poikinut seitsemän kyselyä, mikä on enemmän kuin mikään ilmoitus koskaan aikaisemmin.
Niinpä niin. Oliko Eksoten tarkoitus saada apua krooniseen lääkäripulaansa? Vai kiillottaa johtoryhmän egoa? Jos se oli ensin mainittu, niin siinä tapauksessa tämä ilmoitus oli kyllä napakymppi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...