17.6.2019

Rennon rustiikkinen Perttulan tila lumoaa

Miltä kuulostavat syntymäpäiväjuhlat, missä maalaismiljöö rauhoittaa kiireisen mielen? Missä tilat on koristeltu rennon kauniiksi. Tarjoilut mietitty houkutteleviksi ja valmistettu suussasulaviksi. Juhlavaki skoolaa alkumaljat ja lähtee niittyjen välissä mutkittelevaa hiekkatietä pitkin silittämään rannassa laiduntavia lampaita. Palatessa on seesteinen olo ja ikimuistoiset juhlat voivat alkaa!



Entäpä tyhy-päivä, missä kännykät saavat vapaapäivän. Ne loikoilevat korissa sillä aikaa kun työporukka kiertää aisti- ja tunnepolun. Mennään metsään. Kuljetaan siellä rauhassa aistit valppaina. Tehdään pikku tehtäviä. Vaikkapa tunnustellaan paljain varpain metsäpolun mutkia, kuunnellaan laineiden liplatusta ja katsellaan muurahaisten vaellusta. Puretaan kiukkua ja kuplitaan iloa. Sen jälkeen voidaan vielä rentoutua omenapuiden katveessa vaikka shindo-venyttelyn merkeissä ja siirtyä sitten kellarisaunan löylyihin ja Country Kitchen-herkuista nauttimaan.



Paitsi syntymä- ja tyhy-päiviä, Perttulassa järjestetään häitä, rippijuhlia, valmistujaisia ja muistotilaisuuksia. Se on myös mainio kokouspaikka. Yrittäjät Riitta, Raisa ja Riina lupaavat yhdistää parhaan kokemuksen, osaamisen sekä ideat ja rakentaa uniikkeja tilaisuuksia omaleimaisella Perttulan twistillä. Isoja tai pieniä - kaikki toteutetaan tinkimättömällä laadulla.



Itse olen saanut kokea Perttulan tilan ainutlaatuisen tunnelman jokaisena vuodenaikana ja kaikki ne lumoavat omalla tavallaan. Syksyllä tuuli kahisuttaa puiden lehtiä ja vanhalla heinäparvella on vähän salaperäinen olo. Lämmittimet hehkuvat ja kynttilät loimottavat. Talvella uunissa ritisee tuli, räsymatot peittävät vanhan tuvan lattian ja kello tikittää verkkaiseen. Kuin aika olisi pysähtynyt johonkin menneeseen. Keväällä lumi sulaa ja räystäistä tippuu vesi. Pajunkissat lupaavat, että kesä on jo lähellä. Ja kesällä sitten - linnut visertävät ja kanat kotkottavat. Aurinko lämmittää ja kukat leimuavat kauneuttaan. Ja kun katsoo peltojen suuntaan, tulee väkisinkin mieleen laulun sanat: "Katson maalaismaisemaa ja ymmärrän, kuinka onnellinen voikaan olla hän. Joka täällä vain saa aina asustaa, maalaismaisemaa en saata unohtaa."


Perttulaan on lyhyt matka, sillä tämä historiallinen tila täydellisessä keskisuomalaisessa maalaismiljöössä sijaitsee vain 15 minuutin ajomatkan päässä Jyväskylästä. Kannattaa käydä fiilistelemässä ensin internetsivuilla: https://perttulantila.fi/ ja Facebookissa: https://perttulantila.fi/ , mistä osa ylläolevista kuvistakin on peräisin, ja ottaa sitten suunta kohti Leppäveden kylää. Vaikkapa kesäkahvilan aikaan. Suuren suuri suositus! 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...