28.6.2019

Hoitajat pakenevat Suomesta

Minäpäätänitse-sivusto julkaisi Facebookissa 26.6.2019 artikkelin, missä kerrotaan Suomen hoitajapaosta.

Siinä sanotaan, että muut alat sekä Ruotsi ja Norja houkuttelevat hoitajia paremmilla palkoillaan ja työehdoillaan. Myös hoitajien rokotuspakko Suomessa ajaa töihin muihin Pohjoismaihin, koska näissä ei rokotuspakkoa ole. Suomalaiset hoitajat siis ovat alipalkattuja ja -arvostettuja, pakkorokotettuja ja ylityöllistettyjä.

Karuaja sanoja, mutta totta ne taitavat olla. Lääkkeitäkin tähän ongelmaan olisi.

Maalaisjärki hoi, älä jätä! Jos tahtoa löytyisi, hoitajien palkat olisivat paremmat. Sitä kautta työ olisi arvostetumpaa. Rokotuspakkoa (ainakaan influenssan osalta) ei tietenkään saisi olla. Ja tarpeeksi kun on työvoimaa, niin hommat hoituvat.

Monella alalla yllä oleva konsepti on itsestäänselvyys, mutta miksi ei hoitoalalla?

Olen jo moneen otteeseen paasannut, että hoitoala on pahasti jämähtänyt. Siellä jylläävät byrokrattinen ja hierarkinen ajattelutapa. Uusia tuulia ei olla valmiita ottamaan vastaan.

Itse vaihdoin noin 10 vuotta sitten bisneksen parista hoitoalalle luullen sinisilmäisesti tuovani muutosta tullessani. Enpä tuonut. Paikallaan poljetaan edelleen.

Ja jääräpää kun olen, uskon muutoksen mahdollisuuteen vieläkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...