5.6.2019

Lupaathan tulla taas huomenna?

Carisman Terveys ja Hoiva sijaitsee Jyväskylän keskustassa Idankujalla, Cygnaeuspuiston vieressä vain kivenheiton päässä kaupunginkirjastosta. Samasta korttelista löytyy paitsi esteettömiä senioiriasuntoja myös muiden muassa mainio lounasravintola, fysioterapiapalvelut ja ihotautilääkärin vastaanotto. 

Carisman Terveys ja Hoiva on täysin kotimainen, pieni, ketterä ja joustava kotisairaanhoito- ja kotipalveluyritys.  Se tarjoaa ajanvarauksella myös lääkärin- ja sairaanhoitajanvastaanottoa, jalkahoitoa sekä laboratoriopalveluita vaikka kotiin tuotuna.

Asiakkaat ovat pääosin vanhusasiakkaita. Joidenkin luona käydään neljästi päivässä. Silloin huolehditaan niin ravitsemus kuin hygienia, lääkkeet, ulkoilu ja seuranpito. Toisten luokse mennään vain kerran päivässä vaikkapa laittamaan tukisukat jalkaan ja joillekin riittävät viikoittaiset käynnit esimerkiksi lääkkeiden dosettiin jaon merkeissä. 



Tarpeet ja tilanteet siis vaihtelevat. Asiakkaiden mielestä on mukavaa, kun hoitajia on vain kymmenkunta. Tällöin jokainen tunnetaan ja ovesta astuu aina tuttu ihminen. Tämä takaa senkin, että jokaista voidaan kohdella yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti. Jos asiakkaalla on tarve lääkärikäynnille, hoitajat huomioivat sen, varaavat ajan ja lähtevät seuraksikin. Kun halutaan parvekkeelle kesäkukkia, hoituu sekin tarvittaessa hoitajien toimesta. Kävelylenkkiseuraa tarjotaan asiakkaille päivittäin. Ikimuistoisia juttutuokioita mahtuu jokaiselle käynnille.


Osa asiakkaista maksaa palvelunsa itse. Silloin hoiva- ja kotitalouspalveluista voi hakea kotitalousvähennystä ja lääkärin lähetteellä sairauden hoidosta on mahdollista saada Kela-korvausta. Monelle asiakkaista kaupunki myötää palvelusetelin, jolloin yksityiseltä palveluntuottajalta ostettuna hinta muodostuu samaksi kuin kaupungin tarjoamana palveluna. 

Carisman Terveyden ja Hoivan työntekijät nauttivat työstään. Vaikka välillä on kiire eikä ruuhkassa jonottaminen tunnu mukavalta, palkitsee jokainen asiakaskäynti hoitajan. Asiakkaat kun ovat niin ihania! Alla heidän sanomaansa:

"Tiedätkö, sinä teet niin arvokasta työtä."

"Hyvää yötä sinullekin sitten kun joskus pääset nukkumaan. Ja lupaathan tulla taas huomenna?"

"On niin ihanaa kun minusta pidetään näin hyvää huolta."

"Mukavaa kun minulla on aina jääkaappi täynnä hyvää ruokaa eikä minun tarvitse itse kantaa painavia kasseja kotiin."

"Kiitos kun kävit minun luonani - nähdään taas pian."


Lisätietoa Carsiman Terveydestä ja Hoivasta kertoo mielellään yrittäjä, sairaanhoitaja Teija Wacklin-Nieminen puhelimitse 050 595 6776, sitä löytyy myös: https://www.facebook.com/Carisman-Terveys-Hoiva-262330324460858/ tai www.carismanterveys.fi Ylläolevat valokuvat ovat hoitajien työnsä lomassa nappaamia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...