27.5.2019

Self-helpin aatelistoa

Luin alkuvuodesta Jen Sinceron kirjan You are a badass - Lopeta itsesi vähättely ja elä täysillä. Huikean hyvä kirja.

Olen lukenut jos jonkinmoisia itsensä kehittämisen kirjoja. Joihinkin niistä palaan aika ajoin ja löydän aina rivien välistä uutta. Mikään niistä ei ole kuitenkaan ollut näin hauskasti ja hyvällä tavalla yksinkertaisesti kirjoitettu. Jen tekee asioista maalaisjärkisiä ja helposti lähestyttäviä. Hän käyttää sopivan karskia kieltä, mikä tässä tapauksessa miellyttää minua kovasti.

"Jos haluat alkaa elää elämää, jota et ole vielä koskaan elänyt, sinun täytyy ryhtyä tekemään asioita, joita et ole vielä koskaan tehnyt."

Monet meistä elävät illuusiossa, joka perustuu jonkun toisen ihmisen uskomuksille."

"Kun hyppäät tuntemattomaan, elämäsi muuttuu ensin kaaokseksi, sitten vasta juhlaksi."

"Olet vastuussa vain omista sanoistasi ja teoistasi. Et muiden reaktioista."

"Kun nostat rimaasi sen suhteen, minkä luulet olevan sinulle mahdollista ja päätät todella saavuttaa sen, avaat itsesi niille keinoille, jotka tekevät sen mahdolliseksi."

Täyttä totta jokainen teesi.



Kirjansa lopussa hän suosittelee joitakin itselleen tärkeimpiä kirjoja. Niistä valitsin Don Miguel Ruizin teoksen "Neljä tietä vapauteen". Kiitos Jen!

Tämä kirja se vasta yksinkertaisuudellaan lumoaakin. Don Miguel Ruiz johdattaa lukijansa ikivanhaan tolteekki-intiaanien henkiseen viisauteen. Hän auttaa meitä vapautumaan elämäämme rajoittavista uskomuksista, unesta kuten hän itse sanoo, neljän periaatteen avulla. Ne ovat: käytä sanojasi puhtaasti, älä ota mitään henkilökohtaisesti, älä oleta mitään ja tee aina parhaasi.

Olen lukenut kirjan nyt kertaalleen ja noin joka toisen sivun kulma on taitettu, jotta voin nopeasti palata huippukohtiin. Aion lukea koko kirjan vielä uudestaan ja lähteä noudattamaan ohjeita. Niin helpoilta (mutta samalla vaikeilta koska ne mullistavat kaiken) ne tuntuvat.

Suosittelen näitä eepoksia muillekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...