15.5.2019

Hieronta Hyväristä suosittelen täydestä sydämestäni

Olen koonnut alle faktatietoa klassisesta hieronnasta, urheiluhieronnasta, fysioterapiasta ja akupunktiosta. Miksi? Se selviää kun luet eteenpäin.

Klassinen hieronta edistää tuki- ja liikuntaongelmaisen ihmisen terveyttä ja toimintakykyä, ehkäisee kansansairauksia ja edistää raajanivelten liikkuvuutta.

Urheiluhieronta on merkittävä osa urheilijan lihashuoltoa. Sillä voidaan ehkäistä vammojen syntyä, edistää niistä toipumista ja parantaa edellytyksiä maksimaalisille urheilusuorituksille. Urheiluhieronta on yksi hieronnan erikoisalue. Siinä hieroja opiskelee urheilufysiologian perusteita ymmärtääkseen valmentamisen keskeisiä lainalaisuuksia. 

Fysioterapia on kivun poistamista sekä ihmisten työkyvyn, toimintakyvyn ja liikkumisen edistämistä. Työkaluina käytetään fysioterapeuttista ohjausta ja neuvontaa, terapeuttista harjoittelua sekä manuaalista terapiaa.

Fysioterapia alkaa kuntoutujan terveyden, liikkumisen ja toimintarajoitteiden arvioimisella. Näiden tietojen perusteella laaditaan fysioterapiasuunnitelma. Fysioterapeutti arvioi myös tarvetta apuvälineiden käyttöön sekä ohjaa niiden käytössä.
Kuntoutujan omalla aktiivisuudella on tärkeä rooli fysioterapiassa. Ihmistä ohjataan ottamaan itse vastuuta omasta terveydestään, toimintakyvystään ja niiden edistämiseen liittyvistä valinnoista yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa. 
Akupunktiohoidon tavoite on palauttaa terveyttä tai hyvinvointia pistämällä neuloja akupunktiopisteisiin. Akupunktiota voidaan tehdä myös akupainannalla, jolloin akupunktiopisteitä painellaan sormin. Akupunktiota käytetään esimerkiksi kivun hoitoon, päänsärkyyn, migreeniin, unettomuuden, tulehdusten, suolivaivojen ja masennuksen hoitoon. 

Mutta mikä ihme näitä kaikkia neljää hoitomuotoa yhdistää?

Ainakin se, että niitä kaikkia saa Hieronta Hyvärisen Juhalta. Toimipiste sijaitsee Yliopistonkadulla Jyväskylän keskustassa. Juhalla on myös kannettava hierontapöytä, minkä kanssa hän tekee kotikäyntejä esimerkiksi vanhusasiakkaiden koteihin tai palvelutaloihin.

Itselläni on kokemusta useammastakin hierojasta. Juha nousee kirkkaasti ylitse muiden. Kun ensimmäisen kerran poistuin hänen käsittelystään, silmäni loistivat kuin kaksi pientä aurinkoa. Niin kokonaisvaltaista hierontaa en ollut ennen saanut. Yhtä rentoa oloa en ollut hieronnan jälkeen kokenut. 

Pidän tärkeänä tunnelmaa. Sitä, että vastaanottotila on seesteinen, siellä soi hiljaa rauhallinen musiikki ja olo on kiireetön. On myös hienoa, että hieroja osaa tulkita haluaako asiakas jutella vaiko vaan olla ja nauttia. Kosketuksen voiman arviointi on myös osa ammattitaitoa. Joku nauttii rempseistä otteista, toinen hipsuttelusta ja kolmas siltä väliltä. Myös hierojan tiedon ja taidon jatkuva ylläpito ovat niitä valintakriteereitä, minkä perusteella oman hierojani valitsen.


Hieronta Hyväristä suosittelen täydestä sydämestäni!


Lisätietoa löytyy: www.hierontahyvarinen.fi 
Faktatiedon lähteinä käytin seuraavia internetsivuja: Terveystalo, Auron, Suomen hierojakoulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...