27.5.2019

Automiehet torjuvat yksinäisyyttä

Jari Peltolan äiti asui itsenäisesti kotonaan lähes 90-vuotiaaksi asti. Kunnon huononnuttua hän päätyi sairaalan ja terveyskeskuksen vuodeosaston kautta hoivakotiin. Jo ennen hoivakotia hän olisi jämähtänyt neljän seinän sisälle elleivät Jari, hänen sisaruksensa ja muut läheiset olisi vieneet häntä autoajeluille. Ja kun äidistä aika jätti, halusi Jari tarjota huviretkiä muillekin vanhuksille.

Niin syntyi Automies.

Kuvassa Jari Peltola suositun Automies-retkikohteen, Lotta-museon, edessä 
Vehon tarjoama Mercedes Benz allaan.

Nyt jo kolmen vuoden ajan on huristeltu Järvenpäässä, Helsingissä, Hollolassa, Jyväskylässä, Kajaanissa, Lahdessa, Lapinjärvellä, Mäntsälässä ja Tuusulassa. Iäkäs tai hänen läheisensä voi ehdottaa retkitoiveita alueiden yhteyshenkilöille. Yhteyshenkilöt sitten välittävät yhteystiedot vapaaehtoisille kuljettajille. Heille voivat ilmoittautua myös ne, joita kiinnostaa ryhtyä Automieheksi.

Automies-retki kestää yleensä pari kolme tuntia eikä se maksa vanhukselle mitään. Autokyydin ja seuraa tarjoaa vapaaehtoinen. Erilaiset yritykset, ravintolat ja retkikohteet ovat sponsoroineet toimintaa tarjoamalla vaikkapa pullakahvit, lounaan, vapaan pääsyn museoon tai kesäteatteriliput. Yhtä hyvin retki voi suuntautua entisille kotikonnuille, hautausmaalle tai puutarhalle kukkaloistoa ihailemaan.

Kuvassa Palvelutalo Huilin Ukkokerho Classic Motor Show-tapahtumassa, 
mikä tarjosi retkeläisille pääsyliput ja pysäköinnin lähelle sisäänkäyntiä.

Automiehissä on niin naisia kuin miehiä. Samoin kyyditettävissä. Joku tekee retken omalla autollaan, toiselle sen sponsoroi autoliike tai joku muu yritys. Se on kuitenkin varmaa, että lystiä on kaikilla. 
Alla muutama lainaus Automies-retkiltä:

"Mä oksalla ylimmällä oon Harjulan seljänteen, niin kauas kuin silmä siintää nään järviä lahtineen..."

"Onpa ihanaa hengittää raikasta metsäilmaa!"

"Minulla ei ole ollut pitkään aikaan näin hauskaa."

Iloisen mummolan Leena Airanne toimi kuskina ja Elena Virkunen nappasi 
kuvan kun rouvat tähystävät joutsenia ja purjeveneitä Tuusulanjärvellä.

Lisää voit lukea: www.automies.fi ja https://www.facebook.com/automies.fi/  mistä ylläolevat kuvat ja kommentit ovat peräisin. Myös Automiesten yhteystiedot löytyvät sieltä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...