24.3.2019

Yksityinen kotihoito rules

Helsingin Sanomissa kirjoitettiin tällä viikolla erilaisista kotiinvietävistä vanhustenpalveluista. Linkki juttuun tässä: https://www.hs.fi/kaupunki/helsinki/art-2000006043272.html Siinä kerrotaan, miten kaupungin kotihoidon rinnalle ovat tulleet erinäiset palveluita tarjoavat yritykset. Osa laadukkaita, osa arveluttavampia. Myös vapaaehtoiset rientävät mielellään vanhusten seuraksi. Ihanaa, että vaihtoehtoja on. Useat vanhukset kuitenkin kaipaavat mahdollisimman tuttuja kävijöitä. Omaan kotiin kun mennään, on luottamuksen oltava 100%.

Ihmettelenpä taas, että jutussa ei puolellakaan sanalla mainittu vielä yhtä varteenotettavaa vaihtoehtoa. Yksityistä kotihoitoa.

Itse olen työskennellyt kahdessa yksityisessä kotihoitoyrityksessä. Molemmissa töitä tehdään noin 10 hoitajan voimin. Toimenkuvaan kuuluvat esimerkiksi seuraavat asiat:

kotisairaala (lääkärijohtoinen sairaalatoiminta kotona)
kotisairaanhoito
kotihoito
saattamispalvelut (lääkäriin, hammashoitoon, kauppaan, tuttavien luokse, melkein mihin vaan)
laboratoriopalvelut (näytteidenotto kotona)
ulkoiluseura
ruoanlaittoapu
asioidenhoitoapu
kaupassakäyntiapu
lomakkeidentäyttöapu
siivousapu

Kaiken tai osan palveluista asiakas voi saada kaupungin kautta palvelusetelinä, minkä yksityinen palveluntuottaja toteuttaa. Osan palveluista voi ostaa itse. On myös yhä kasvava määrä asiakkaita, jotka maksavat kaiken omasta pussistaan.

Olen peräänkuuluttanut tässä blogissakin aikaisemmin yhteistyötä ja uusia toimintatapoja. Ottanut kantaa siihenkin, että muutosta on tultava, jotta vanhuksilla on hyvä ja turvallinen olo.

Hienoa, että ei-sairaanhoidollisia toimijoita tulee.

Mutta muistakaa myös yksityiset kotisairaanhoitoyritykset, joiden kautta löytyy ihan koko paketti.

Ainakin minun edustamani yritykset ovat ihan huippuja. Hoivaamme ja huolehdimme asiakkaistamme päästä varpaisiin. Viimeksi eilen sain kuulla sanat: "Tiedäthän, sinä teet niin arvokasta työtä. Minä jään tänne kotiin odottamaan seuraavaa käyntiäsi."

Lue lisää yllä mainituista yksityisistä kotihoitoyrityksistä:
https://www.facebook.com/Carisman-Terveys-Hoiva-262330324460858/
https://www.facebook.com/HyvanOlonPiste/


Kuva: Jenni Kuparinen


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...