17.3.2019

Vinkki - Mitä sinä kerrot itsellesi?

Parikymmentä vuotta sitten tein töitä, missä minun oli oltava luova ja ideoitava tuon tuosta. Ideat eivät syntyneet läheskään aina työajalla, eivätkä varsinkaan työpöydän äärellä. Sen sijaan iltalenkillä ollessani niitä alkoi tupsahdella. Joskus yksi, toisinaan useampi. Olin tästä kiitollinen, mutta silloin en vielä ymmärtänyt mistä se johtuu. Nyt tiedän. Läsnäolosta. Siitä, että tietoisen mielen kaoottinen häly hiljenee. Silloin saa vuoron alitajunta. Sisäinen viisautemme, mistä kaikki vastaukset kumpuavat.

MIELI RAUHOITTUU

Yksi saa mielensä rauhoittumaan juuri lenkkeillessään, toinen joogatessaan. Joku on sanonut tiskaamisen, neulomisen tai pullataikinan vaivaamisen tyhjentävän ajatukset. Meditaatio tai vain laiska makoilu saavat aikaan ihan saman. Kun uskallat hiljentyä, pääset lähemmäksi itseäsi. Kokeile vaikka!

KAAOS HALLITSEE

Pelottaako se sinua? Onko tuskallista sulkea radio ja televisio? Ottaa kuulokkeet pois päästä? Keskeyttää elokuvien ja sarjojen päättymätön tarina? Lopettaa puhelimen näppäily? Olla kommentoimatta kavereiden edesottamuksia ja selaamatta loputonta feediä? Juosta tapaamisesta ja harrastuksesta toiseen?

Keskeytä yksi informaatiolähde kerrallaan. Pikku hiljaa. Silloin olet jo ottanut askeleen lähemmäs itseäsi.

ETENE KYSELLEN

Kysele sitten itseltäsi, mitä sinulle kuuluu? Miten menee juuri nyt? Mistä olet kiitollinen? Onko kaikki hyvin? Mikä voisi olla paremmin? Mitä voisit tehdä toisin? Missä haluat olla vaikkapa puolen vuoden päästä? Mitä sinun tulee tehdä, että saavutat haaveesi?

OIVALLA ILOITEN

Kun maltat hiljentyä, vastaukset kyllä tulevat. Kirjoita oivalluksesi paperille ylös. Tutkiskele niitä mielessäsi. Joku saattaa nousta ylitse muiden. Lähde kulkemaan sitä kohti. Askel askeleelta. Tee välitavoitteita, aikatauluta ja kirjoita ne kalenteriisi.

Muistathan, että kaikki on mahdollista!

Yllä oleva tekstini on julkaistu 15.3.2019: https://www.facebook.com/Valmentamo/




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...