15.2.2019

Vinkki - Ihmeellisiä ihmissuhteita

Tarvomme ihmissuhdeviidakossa. Miten monta ihmistä tapaatkaan päivittäin. Kotona, töissä, opiskelupaikassa, kaupassa, kahvilassa, ravintolassa, kuntosalilla, ulkoillessa, julkisissa liikennevälineissä, rappukäytävässä, parkkipaikalla, leikkipuistossa... Osa kohtaamista on ennalta sovittuja, suurin osa silkkaa sattumaa. Jotkut ihmiset jättävät sinuun elinikäisen jäljen, toisia et muista edes kohdanneesi.
ASENNEMUUTOS MUUTTAA ELÄMÄÄ
Koska tarvitsemme muita ihmisiä elääksemme ja menestyäksemme, kohdelkaamme heitä kaikkia ystävällisesti. Se ei ole helppoa. Liikenneruuhkassa jonottaessa nousee helposti keskisormi pystyyn. Kassajonossa huohotetaan toisen niskaan. Lapset, puoliso ja muut läheiset ärsyttävät. Työkaverin lusmuilu saa verenpaineen nousemaan. Mutta mitäpä jos haastamme itsemme? Earl Nightingalen Asenne-kirjassa kehotetaan 30 päivän ajan kohtelemaan jokaista kohtaamaamme ihmistä niin kuin hän olisi maailman ihmeellisin olento. En ole vielä aloittanut, mutta aioin ottaa haasteen vastaan. Tuletko mukaan? Olen varma, että päivistä tulee sillä tavoin paljon ihanampia ja se muuttaa lopulta koko elämää.
ENERGIASYÖPPÖ OPETTAA
Oletko huomannut, että jotkut ihmiset syövät huoneeseen tullessaan sen kaiken energian? Puheillaan ja olemuksellaan imevät sinut ihan tyhjäksi. Sen kohtaamisen jälkeen olet voimaton. Mieti, mistä se johtuu? Koskettavatko he jotakin arkaa kohtaasi? Mitä ominaisuuttasi he peilaavat? Voitko oppia heidän kauttaan jotakin itsestäsi? Heillä saattaakin olla sinulle paljon annettavaa.
SIELUNSISAR VALAISEE
Jotkut taas lataavat akkusi täyteen iloisesti kuplivaa aurinkoenergiaa. Heidän seuransa saa silmäsi loistamaan, puheesi pulppuamaan ja hymysi sädehtimään. Aika vierii kuin siivillä. Tapaamisen ei haluaisi päättyvän ikinä. Mistä tämä johtuu? Oletteko sielunsisaria? Onko teillä samanlaiset unelmat? Yhteiset muistot tai suunnitelmat? Vaali näitä kohtaamisia ja järjestä niitä usein. Niiden avulla kuljet hetken aikaa iloisesti hypähdellen.
SINÄ LOISTAT
Tärkein ihmissuhteesi on kuitenkin suhde itseesi. Kun arvostat ja rakastat itseäsi, se huokuu sinusta ulospäin. Silloin muutkin väistämättä kunnioittavat sinua.
Aina kun onnistut, kehu itsellesi itseäsi. Hymyile peilikuvallesi. Ilostu uusista vaatteistasi. Luo kodistasi paikka, missä viihdyt. Lumoudu luonnonihmeistä. Ole onnellinen läheisistäsi. Nauti kauniisti katetuista aterioista. Fiilistele rinta rottingilla joka päivä, monta kertaa!
Yllä oleva tekstini on julkaistu 15.2.2019: https://www.facebook.com/Valmentamo/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...