27.2.2019

Vinkki - E niinkuin energia


Energiaa leijuu kaikkialla ympärillämme. Toisissa ihmisissä, eläimissä, kasveissa, puissa, kivissä, ilmassa. Joku sisustaa Fengshuin oppien mukaisesti, jolloin huonekalujen asettelussa otetaan huomioon energian virtaus. Marie Kondo kuulostelee konmarittaessaan jokaisen tavaran kohdalla, tuoko se hyvän mielen ja onko siinä hyvää energiaa.

Intialaisessa lääkinnässä chakrat ovat kehon energiapisteitä kun taas itämaisessa lääketieteessä meridiaanien kautta kulkee qi eli energia. Jotkut pitävät kaikkea edellä mainittua silkkana huuhaana, osa maailman ihmisistä ei ole muunlaisesta elämänkatsomuksesta kuullutkaan. Jokainen taaplatkoon tyylillään tässäkin asiassa.

ENERGIAYMPYRÄ PALJASTAA PALJON

Tuntuuko sinusta, että aikasi ja energiasi ei riitä mihinkään? Istahda silloin hetkeksi. Piirrä tyhjälle paperille ympyrä ja kirjoita siihen asioita, mihin aikasi menee vaikkapa päivittäin. Kun olet saanut ne kirjoitettua, mieti minkä prosentuaalisen osan esimerkiksi työ vie päivästäsi, entä harrastukset, perhe ja muut listaamasi asiat. Yllätytkö tuloksesta? Voisiko jotakin energiaa vievää asiaa vähentää tai poistaa jopa kokonaan? Entä voisiko energiaa tuovien määrää lisätä? Kun jostakin luopuu, saa muuta tilalle. Kokeile vaikka!

Samanlaisen ympyrän voit tehdä pelkästään ihmissuhteittesi osalta. Listaa ympyrään ihmisiä, joiden kanssa olet esimerkiksi kuukausittain tekemisissä. Pohdi, kuka imee sinusta energiaa. Kuka taas antaa sitä sinulle. Voisitko vähentää kanssakäymistä energiasyöppöjen kanssa? Ja vastaavasti lisätä energiaa-antavien kanssa? Minkälainen osuus ympyrääsi jää pelkästään sinua itseäsi varten? Tuntuuko määrä sopivalta vai voisiko sitä kenties lisätä?

AURINKOENERGIA VOIMAANNUTTAA

Auringonpaiste saa meistä monet energisiksi. Yht' äkkiä virtaa riittääkin vaikka mihin. Valon voimalla jaksaa paljon enemmän kuin pimeässä kaamoksessa. Ja hyvä niin. Kun on menty hissukseen muutama kuukausi, niin nyt loikitaan reippaammin kohti kesää. Hehkutetaan sitä muikeaa oloa, kun tuntuu olevan kevättä rinnassa.



Yllä oleva tekstini on julkaistu 22..2.2019: https://www.facebook.com/Valmentamo/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...