7.6.2020

Lotta ja pappa laulavat suoraan sydämeen

Neljä viikkoa on kulunut siitä kun Lotta ja pappa julkaisivat ensimmäisen yhteisen laulunsa Facebookissa. Heidän tarinansa on ihana! 27-vuotias Lotta opiskeli Lontoossa ja kun korona-ajat tulivat, palasi Suomeen koska hänenkin koulunsa siirtyi etäopetukseen. Karanteeniajan hän asui vanhempiensa luona Mikkelissä, mutta sen jälkeen päätti muuttaa yksinasuvan 84-vuotiaan pappansa kaveriksi Valkeakoskelle. 

Kun Lotta sitten eräänä päivänä oli etälaulutunnilla omassa huoneessaan, saapui pappa paikalle. Hän lurautti äänenavauksen, mitä Lotan opettajakin ylisti. Siitä se ajatus sitten lähti. Lotta keksi että hän ja pappa, innokkaat ja taitavat laulajat, voisivatkin laulaa yhdessä. Mutta mitä? Pappa osaa vain vanhoja veisuja suomeksi ja Lotta parhaiten musikaalisävelmiä englanniksi. He keksivät että pappahan voi opettaa Lotalle osaamiaan kappaleita. Ja niin tehtiin. Siitä lähtien on pappa opettanut Lotalle joka päivän laulun tai kaksi, he ovat harjoitelleet sitä ja aluksi omaksi ilokseen julkaisseet laulut Facebook-sivuillaan. Parissa viikossa heistä tuli ilmiö. Heistä on kirjoitettu lehtiin ja heitä on haastateltu. Heillä on alati kasvava kuulijakunta. Miten ihmeessä tämä kaikki on mahdollista?

Minun mielestäni yksi tekijä on aitous. He ovat kumpikin täysillä omia itsejään. He laulavat hienosti ja juttelevat mukavasti. Heidän seurastaan haluaisi nauttia pidempäänkin. Ilo ja innostus tarttuvat.  Itsekin olen kuunnellut kaikki heidän esityksensä. Juuri nukkumaan mennessä Lotan ja papan seura tuo turvallisen ja hyvän olon.

"Siel lauantai-iltana valkeat koivut
Jo kunnaille antavat lehtevän näyn
Ne hartaina näyttävät lausuvan sulle
Vain onnea kaukana kukkuvat käet"

Lotta ja pappa ovat parasta mahdollista vanhushypetystä! Vanhus on ihminen siinä missä kuka tahansa muukin. Vanhuksella on ainutlaatuisia muistoja mitkä ansaitsevat tulla nuorempienkin polvien kuulemiksi. Vanhuksella on taitoja, mistä muutkin voivat nauttia. Pappa antaa Lotalle lauluopetusta, muistoja ja elämänviisautta. Lotan vastalahja papalle on seuraa, some-osaamista, hyvää mieltä, uuden oppimista ja vaihtelua päiviin. Molemmat siis antavat, saavat ja nauttivat.

Aivan upeaa! Mahtava malli paitsi kaikille suomalaisille, myös vanhustyön tekijöille ja päättäjille. Ei sen tämän kummempaa tarvitse olla.

Tässä linkin Lotan ja Papan Facebook-sivuille mistä alla oleva kuvakin on lainattu https://www.facebook.com/lottajapappa/ ja You Tube-kanavalle https://www.youtube.com/channel/UCpdxOjR82xMDhR1RWJD0JKQ minkä Lotta teki jotta vaikkapa palvelukodeissa heidän esityksensä on helpompi kuunnella kerralla putkeen. Mikä ihana ajatus tämäkin!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...