14.11.2020

Kyllä vanha kansa tietää

Osuipa silmiini Facebookin kautta linkki Yläkuu Kustannuksen sivuille. Siellä oli tätä viikonloppua ja kuunkiertoa koskeva kirjoitus. Niin lumoavaa! Sieltä olen kopioinut myös kirjoitukseni lainaukset.

"Vanhan kuun pohja. Alakuun kanta. Laskevan kuun loppu. Pysähtymisen aika. Kuunkierto on tulossa päätökseen, ja sunnuntaina on uudenkuun päivä. Sekin on vielä nimeltään tyhjä kuu, tai musta kuu almanakan mustan pallon mukaan. Luonnossa auringonkierto on tulossa päätökseen, talvipäivänseisaus lähestyy. Kuunkierron lopun yhdistyessä auringonkierron loppuun keho todella kaipaa lepoa. Kaikki minkä voi lykätä myöhemmäksi, saa jäädä myöhemmäksi. "

Oi mikä ihana syy ottaa rennosti. Laiskasti. Niin olin suunnitellut ja niin teen. Kotona haahuilua. Suunnitelmia. Unelmia. Lenkki valoisan aikaan. Ruoan laittelua. Sarjan katsomista sohvannurkassa. Ihanuutta!

"Voi heittää pois rikkinäisiä ja tarpeettomia tavaroita, ja siivota ajatuksista sellaista mikä vain soittaa vanhaa levyä, eikä enää palvele. Kun jotain vie päätökseen, tai heittää jotain pois aivan kuunkierron lopulla, on irti päästäminen ja unohtaminen helpompaa. Rikkinäisiä ja kuluneita tavaroita, huono tapa joka haittaa omaa terveyttä, mikä tahansa mikä on aikansa elänyt, siitä pääsee onnistuneemmin irti, kun jättää sen vanhan kuun puolelle, ja antaa uudenkuun syntyä."

Oi tämäkin! Oli tarkoituskin päästää irti yhdestä isosta osasta elämää mikä ei ole palvellut enää aikoihin. En kerro vielä enempää, mutta potkaisen sen pois huomenna. Ja tiedän. Tämä ratkaisu on oikea.

"Elämme luonnon voimien vaikutuksen alaisena, niin maalla kuin kaupungissa. Kun luonnossa kierto tulee täyteen, kehomme tuntee sen vaikka mieli olisi kiireinen muissa asioissa. Mutta jos mielen ja huomion kiinnittää luonnon rytmiin, pääsee vuorovesien rytmissä tekemään monia asioita helposti ja vaivattomasti. Luonto tukee sitä mitä tekee oikeaan aikaan. Tämä on hyvä viikonloppu antaa itselle lepoaikaa, nauttia elävän tulen loimusta ja kynttilöiden lämpimästä hehkusta. Etsiä vaikka hyvä kirja tai hyvää musiikkia, jättää työt ensi viikolle kun on enemmän energiaa. Lupalappu: Tänään saa olla vain, ja pitää hyvää huolta omasta olostaan. Samoin sunnuntaina, pyhäpäivänä. "


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...