27.11.2020

Eräällä kauppareissulla mykistyin

Kävin keskustassa olevassa ruokakaupassa. Aamupäivä kun oli, suurin osa muista asiakkaista oli ikäihmisiä. He kulkivat maskit kasvoillaan. Osan tukena oli rollaattori. Menin valitsemaan uuniperunoita. Katseeni nauliutui naiseen, arviolta seitsemänkymppiseen. Hän veti pakkauspussirullasta ehkä parikymmentä pussia ja laittoi ne laukkuunsa. Sen jälkeen hän otti yhden pussin mihin alkoi valita perunoita.

Mykistyin.

Mietin ensin että kysyn häneltä, miksi hän varasti noin paljon pusseja. En kysynyt. Seuraavaksi ajattelin että sanoin siitä henkilökunnalle. Jostain syystä en tehnyt sitäkään.

Kuten totesin. Mykistyin.

Jäin miettimään tuota naista. Onko hän niin vähävarainen että hänen täytyy varastaa pusseja? Vai onko se vaan tapa? Ajatteliko hän edes tekevänsä väärin? Tekeekö hän kaikilla kauppareissuillaan niin? Kuinka moni muu hamstraa pusseja? Mitä muuta ihmiset nappaavat mukaansa maksamatta?

Paljon kysymyksiä, joihin en tiedä vastauksia.

Asia jäi vaivaamaan ja ehkä otan sen puheeksi henkilökunnan kanssa vielä jonakin päivänä. Sitten kun olen tästä mykistymisestäni toennut.

                                   Kuva ja tarina eivät liity millään tavoin toisiinsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...