30.10.2020

Tämä sarja maistuu elämältä

Löysin ihan sattumalta Yle Areenasta ruotsalaisen sarjan Älska mig, mikä on suomennettu Rakasta mua - nimiseksi. Oi että miten hyvä se onkaan! Katsoin melkein putkeen ensimmäisen tuotantokauden ja hykertelin tyytyväisyydestä. Jostakin sitten luin että Viaplay-palvelussa on sen toinen tuotantokausi. Ja kuinka ollakaan, sähköyhtiö Väre tarjoaa minulle kaksi ilmaista kuukautta juuri tuota suoratoistopalvelua. Otin sen heti käyttööni ja nyt on toinenkin tuotantokausi katsottu.

Sarja kertoo perheestä, mihin kuuluvat noin 65-vuotiaat vanhemmat sekä aikuiset lapset, neljääkymmentä lähentelevä tytär ja noin 25-vuotias poika. Käsikirjoitus, ohjaus, kuvaus ja musiikki - kaikki toimivat. Ihmiset ovat aitoja. Ihan kuin omia tuttavia.

Monissa elokuvissa ja sarjoissa pari- ja kolmekymppiset rakastuvat ja pettyvät, kipuilevat parisuhteessa ja työssä. Älska mig-sarjassa täyttä elämää elävät tasapuolisesti kaikenikäiset. Niinhän se on oikeassakin elämässä. Ei elämä lopu siihen kun täyttää 50.

Toisella tuotantokaudella vietetään perheen isän 67-vuotispäiviä. Hän ja hänen vaimonsa rakastavat, nauravat, itkevät, riitelevät, sopivat, salailevat, empivät, pohtivat asumismuotoaan, kokkaavat yhdessä ja kippistävät viinilasillisella.

Ihan samoja asioita kokee 38-vuotias lääkäritytär avomiehineen. Lisämaustetta  heidän arkeensa tulee tulee työstä, työkavereista ja miehen pojasta tämän äiteineen.

Ja tuo perheen noin 25-vuotias poika sitten. Hänelläkin on samantyyliset elämän ilot ja surut kuin muillakin ripauksella raha-, työ- ja asuntohuolia.

Minusta on hienoa, että ihmiset kuvataan rosoisina. Ei siloteltuina kiiltokuvina. Jokaisella on huippuhetkensä, mutta myös aallonpohjansa. Kaikilla on myös tunteet. Kun on heikko hetki, turvataan läheisiin. Ja mikä hienointa - myös miehet itkevät! 

Ihan mahtava sarja tämä Älska mig. Harkitsen sen katsomista toiseenkin kertaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...