6.12.2018

Itsenäisyyspäivän iltavuoro on ihan paras

Koko päivä on kulunut presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa odottaessa. Monelta se alkaakaan? Ja miltä kanavalta lähetys tuleekaan? Minkähänlainen puku Jennillä on?
Hoitajalla on etuoikeus seurata hetken aikaa lähetystä monessa eri kodissa.
Yhden rouvan kanssa tehdään joutuisasti iltatoimet ja pian hän jo istuu nojatuolissaan, siemailee iltapalaksi juhlan kunniaksi glögiä, rouskuttaa piparkakkua ja seuraa silmät loistaen juhlallisuuksia. Tunnistaa tuttuja kasvoja ja ihailee pukuloistoa.
Toinen asiakas ei yleensä tv:tä katsele, mutta nyt on poikkeustapaus. Hetken aikaa hänkin haluaa olla mukana Suomen suuressa juhlassa. Kuunnella kaunista musiikkia ja lumoutua juhlaväestä. Hän ei ehkä muista siitä mitään seuraavalla käynnillä, mutta mitä siitä. Hän elää hetkessä. Ja nauttii siitä silloin.
Kolmas asiakas on odottanut tv-lähetystä aamusta alkaen. Hän toivoisi seuraa koko vastaanoton ajaksi, mutta se ei ole mahdollista. Onneksi hoitaja käy illan aikana kaksi kertaa, jolloin voidaan vaihtaa ajatuksia ja jakaa se pieni suuri yhteinen hetki. Hänen kanssaan keskustelu jatkuu vielä seuraavanakin päivänä. Silloin kurkistetaan puhelimesta, mitä iltapäivälehdet juhlahumusta kertovat.
Juhlavaa itsenäisyyspäivää, suomalaiset!
Tämä kirjoittamani tarina on julkaistu aikaisemmin: https://www.facebook.com/HyvanOlonPiste/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...