20.9.2020

Ajatuksia hykerryttävästä olosta

Selailin puhelimeni valokuvia. Jäin pohtimaan miksi minulle tulee hyvä olo ja sydämessä läikähtää lämpimästi kun katson viime kevään kuvia. Niinpä, korona-ajan kuvia.

Minun työhönihän korona ei juuri vaikuttanut.  

Vapaa-aikaan se vaikutti. Käperryin enemmän kotiin. Ja koti-ihmisenä se tuntui hyvältä. Sen sijaan että olisin sännännyt salille ryhmäliikuntatunneille, jumppasin ja joogasin kotona Fressi tv:n tahdissa. Tein entistäkin enemmän ruokamatkoja. Ostelin (ja sain) kukkia viikottain. Kävelylenkit pitenivät pitenemistään. Aina niin rakkaasta metsästä tuli suorastaan temppeli.

Myös ihmissuhteet muuttuivat. Näin läheisiäni vähemmän tai en ollenkaan. Mutta soittelin, varsinkin whatsappailin paljon. Myös videopuhelut kokosivat yhteen. Opiskelin lyhyemmillä ja pidemmillä nettikursseilla ja tutustuin uusiin samanhenkisiin ihmisiin. Tuli yhteen hiileen puhaltamisen tunne.

Mutta ehkä se kaikkein paras ja lämpimin olo tuli kuitenkin siitä että sain antaa.(ja samalla saada). Pyyteettömästi. Kävin kaupassa ikänsä puolesta riskiryhmään kuuluvien vanhempieni puolesta. Laitoin joka kerta kassiin jotakin extrahyvää koska halusin ilahduttaa heitä. Annoin tyttärelle kukkakimpun ja pojalle lupauksen uuden kuntosalin jäsenmaksun maksamisesta kunhan salille taas pääsisi. Hellin miestä maukkaalla ruoalla ja rapsutin koiria sydämen kyllyydestä. Lähetin sukuni riskiryhmäläisille kevätiloa itsetehdyn postikortin muodossa (milloin olin viimeksi lähettänyt kortin ja milloin taas lähetän?)Tuin pienyrittäjiä ja sain itse vastineeksi silmäniloa ja herkkuhetkiä. 

Ymmärsin että minä en tarvitse kuuta taivaalta (tai ulkomaan matkaa) kun minulla on nämä läheiset; perhe ja ystävät. Kun minun ympärilläni on tämä upea Suomenmaa. Luonto! En tiedä kauniimpaa paikkaa kuin Suomi kesäaikaan. Kun saan liikkua, lukea ja kirjoittaa. Käpertyä sohvannurkkaan koukuttavan sarjan tai rentouttavan elokuvan pariin. Kun saan kokkailla ja nauttia siitä mitä loin.

Frank Martela taisi osua asian ytimeen sanoessaan: "Elämän merkitys on tehdä itselleen merkityksellisiä asioita siten että tekee itsestään merkityksellisen muille ihmisille".  Ja tätähän olen hehkuttanut koko postauksen verran jo keväällä.



                                                 

        

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...