25.5.2020

Peukutusta uudelle toimintatavalle

Minusta oli mukava lukea uutinen siitä että Jyväskylän kaupungin kotihoitoon perustetaan etähoivayksikkö. Se tulee alkuvaiheessa työllistämään neljä lähihoitajaa ja olemaan avoinna päivittäin kello 7-21 välillä.  Toiminta alkaa touko-kesäkuun vaihteessa eli ihan näinä päivinä.

Osa kotihoidon käynneistä korvataan videoyhteyden avulla. Asiakas saa käyttöönsä tablettitietokoneen. Jos asiakas ei pysty itse avaamaan yhteyttä, voidaan sekin hoitaa etähoivayksiköstä käsin.

Kenelle tämä palvelu sopii ja mitä sen avulla voi tehdä?

Etäkotikäynti sopii niille kotihoidon asiakkaille jotka pysyvät toimimaan hoitajan videoyhteydellä antamien ohjeiden mukaan. Muistisairauskaan ei ole este. Osaan asiakkaista ollaan yhteydessä päivittäin ja osaan muutamia kertoja viikossa. Joitakin muistutetaan lääkkeiden otosta, syömisestä ja juomisesta. Toisten kanssa voidaan pitää jumppatuokio. Mahdollisuudet ovat siis moninaiset. Yksinäisyyskin lievittyy. Ja uuden oppiminenhan on aina motivoivaa ja muistia tukevaa.

Nähtäväksi jää, miten suureksi etähoivayksikkö tulee kasvamaan. Olisikin mielenkiintoista kuulla minkälaisia kokemuksia muissa kaupungeissa on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Perhehoito osa 6: Lyhytaikainen, päiväaikainen, osapäiväinen - varsinainen termiviidakko

Tervetuloa mukaan sarjan kuudenteen ja viimeiseen osaan, missä kurkataan perhehoitajan luona tapahtuvaan päiväaikaiseen perhehoitoon. Sarjan...